O nama

Apital d.o.o. je poduzeće čija je temeljna djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija i opreme od crnog željeza i nehrđajućeg čelika.

Temeljno poslovanje poduzeća prilikom osnutka poduzeća je proizvodnja konstrukcija i opreme za pčelarstvo. Začeci poduzeća leže u dugoj obiteljskoj tradiciji bavljenja pčelarstvom koja je počela davne 1925. godine, a 1999. godine smo prvi u Hrvatskoj izradili profesionalni metalni pčelarski kontejner. Kroz proteklo vrijeme su prepoznate potrebe pčelara i stečena su znanja koja danas omogućavaju proizvodnju kvalitetnih proizvoda u potpunosti prilagođenih potrebama pčelara. Daljnjim razvojem poslovanja širi se spektar proizvoda pa se danas među referencama mogu navesti proizvodi od nehrđajućeg čelika isporučenih u pogon farmaceutskog diva Novartis u Švicarskoj kroz kooperaciju s poduzećem Klimaoprema d.o.o., proizvodnja automatskih linija za proizvodnju satnih osnova, proizvodnja linija za proizvodnju šećernih pogača itd.

O proizvodnji brine krug ljudi strojarskog, elektrotehničkog i informatičkog usmjerenja čime je postignuta ključna sinergija i spremnost za izradu vanserijskih i zahtjevnih proizvoda.